biciklizam.jpg (187 KB)

Град Требиње ће од 11. до 13. октобра по први пут бити домаћин Балканског првенства у бициклизму које ће окупити око 200 учесника из више држава овог дијела Европе, због чега ће током ова три дана саобраћај на подручју цијелог града бити прилагођен овом значајном спортском догађају.

Манифестација почиње у петак, 11.  октобра, када ће најбољи балкански и европски бициклисти из Србије, Грчке, Кипра, Румуније, Бугарске, Албаније, Црне Горе, Македоније, Турске, БиХ, Републике Српске  доћи у Требиње.

Првог дана такмичења, у суботу, 12. октобра, у 10.00 часова стартоваће трка за дјецу улицама Десанке Максимовић и Преображенска, док је представљање националних тимова учесника у 13.00 часова у Светосавској улици.

Свечано отварање манифестације је у 13.50 часова у улици Десанке Максимовић, код зидина Старог града, гдје ће бити постављена бина.

Стар трке хронометар је у 14.30 часова у Светосавској улици, гдје ће бити и циљ трке.

Проглашење побједника почеће у 18.00 сати у улици Десанке Максимовић.

Пријем представника националних тимова код градоначелника Требиња Мирка Ћурића је у 20.00 сати у Градској управи.

У недјељу, 13. октобра, биће одржана двије бициклистичке трке – кадетска и главна трка. Старт кадетске трке је у 10.00 сати у Светосавској улици, гдје ће бити и њен циљ.

Старт главне трке Балканског првенства у бициклизму „Требиње 2019“ је у 11.30 часова у Граду Сунца, док је њен циљ у Светосавској улици.

Проглашење побједника је у 15.00 сати у улици Десанке Максимовић.

РЕГУЛАЦИЈА САОБРАЋАЈА

Од петка, 11. октобра од 13.00 часова до недјеље, 13. октобра до 15.00 часова биће затворена улица Десанке Максимовић.

Од петка, 11. октобра од 19.00 часова до недјеље, 13. октобра до 15.00 часова биће затворена улица Доситејева.

У овим терминима, осим саобраћаја, неће бити могуће ни паркирање возила у поменутим улицама, па се возачима апелује да у тим улицама не паркирају возила, односно да иста измјесте.

СУБОТА, 12. ОКТОБАР

У суботу, 12. октобра, од 7.00 до 19.00 часова биће потпуна обустава саобраћаја у улицама Његошева и Преображенска.

У суботу, 12. октобра, од 14.00 до 17.00 часова потпуна обустава саобраћаја биће у улицама Видовданска (од кафеа „Маркан“ до семафора у Душаној улици), Требињских бригада, Херцегновска и магистрални пут М-20 до мјеста Љубово.

Возила која буду саобраћала из правца Иванице и Дубровника моћи ће да користе алтернативни путни правац преко Дужи, Града Сунца и Дражин Дола гдје ће се прикључити на магистрални пут М-6 (Требиње-Љубиње-Мостар).

У суботу, 12. октобра, од 14.00 до 16.30 часова потпуна обустава саобраћаја биће и на излазу регионалног путу Р-429 - из Херцег-Новог, на магистрални пут М-20, у мјесту Алексина Међа.

НЕДЈЕЉА, 13. ОКТОБАР

У недјељу, 13. октобра, од 9.00 до 15.00 часова, за саобраћај ће бити затворене улице Војводе Степе Степановића, Краља Петра Првог ослободиоца, Десанке Максимовић, Преображенска, Обала Луке Вукаловића (од Маркана до Каменог моста).

Улицом Српска (од Каменог моста до Душанове улице-Слатка кућа „Свислајон“) биће омогућен саобраћај само лијевом саобраћајном траком гледано из правца Каменог моста  и то у складу са смјером траке.

На семафорима на Каменом мосту биће омогућено скретање само према Горици.

За саобраћај ће бити отворена и лијева саобраћајна трака-у складу са смјером кретања возила (из правца Каменог моста) у улицама Душанова, Требињске бригаде и Херцегновска до бензинске пумпе „Нестро“, те ће у лијеву саобраћајну траку бити могуће укључење из улице Колубарска, док раскрсница улица др Воја Даниловића (Колор студио) и Требињске бригаде из правца Тини неће бити у функцији за саобраћај.

Возила из правца Херцег—Новог и Дубровника ће од 9.30 до 15.00 часова код великог кружног тока имати могућност само да скрену десно новим путем кроз насеље Гучина и Мокри Долови.

Из овог разлога, апелује се на све грађане насеља Тини, Гучина, Полице и Мокри Долови да не паркирају возила на саобраћајнице у овим насељима.

Јужна обилазница ће од 9.00 до 15.00 сати бити у потпуности затворена за саобраћај.

У недјељу, 13. октобра, од 11.00 до 12.00 сати, биће затворен дио магистралног пута М-6 од Дражин Дола до кружног тока (улице Мајора Тепића и Војводе Степе Степановића). Возила која буду долазила из правца Љубиња и Мостара на раскрсници у Дражин Долу биће преусмјерена кроз насеља Мостаћи и Засад, односно кроз Хрупјела.

Из овог разлога, апелује се на све грађане насеља Мостаћи, Засад и Хрупјела да не паркирају возила на саобраћајнице у овим насељима.

Саобраћај из правца насеља Горица ка центру града биће усмјерен на дио улице Београдска (бивша Билећка), гдје ће саобраћај бити усмјерен у улицу Луке Ћеловића (поред Водовода и Комуналног) ка Дому младих, преко некадашњег војног полигона до улице Вожда Карађорђа.

Становници насеља Брегови ће у недјељу, 13. октобра од 9.00 до 15.00 часова моћи да користе искључиво улицу поред базена у овом насељу, те макадамски пут испод моста „Бранилаца Требиња“. Преко магистралног пута М-6 возила ће бити преусмјерена у бившу касарну до насеља Луч, гдје ће бити прикључење у улицу Вожда Карађорђа.

За становнике Брегова у периоду од 11.00 до 12.00 часова биће онемогућен прелазак преко магистралног пута М-6.

Становници Растока и Отока на располагању ће имати алтернативни пут према винарији „Марић“, с тим да ће бити онемогућен прелазак возила преко обилазнице, већ искључиво испод моста.

ТЕРЕТНИ САОБРАЋАЈ

Сав теретни саобраћај који буде саобраћао из правца Никшића биће преусмјерен ка Билећи, док ће теретни саобраћај из правца Мостара, у општини Столац бити преусмјерен ка Берковићима.

Возачима теретних возила из Љубиња савјетује се да користе пут преко Стоца и Берковића.