top7

Музичко-забавна емисија „Топ 7 Радио Требиња“ коју уређује и води Дарко Куртовић, познатији као Бруно Икс, емитована је данас на нашем таласу - по осамстоти пут.

Емисија ријетко дуге традиције и континуитета на овим просторима први пут је емитована на Радио Требињу давне 1998. године. Дарко се и данас са радошћу присјећа почетака.

„Тадашња уредница Смиљана Перовић позвала ме је јер јој је била позната моја безгранична љубав према музици. А увијек сам имао жељу да радим на радију. Та жеља ми се тада остварила - и ево 18 година трајемо”, каже Дарко.

У почетку је, додаје, ова контакт-емисија трајала сат времена, али је убрзо на захтјев слушалаца продужена на сат и по.

„Увијек се трудимо да будемо интересантни, да пратимо и домаћу и свјетску музику. Али акценат је на локалним бендовима, који су слушаоцима мање познати. Дајемо им шансу, промовишемо их, а и слушаоци за њих радо гласају”, истиче Дарко.

Додаје да је његов ауторски алтер-его Бруно Икс, који ове године постаје пунољетан, на почецима емитовања настао сасвим случајно.

„То је иначе лик који се појављује у филму 'Слатко од снова', а којег глуми Рамбо Амадеус. Прво ми је то пало на памет и рекао сам – ајмо у етер са тим надимком. Наравно, ја сам уредник и водитељ емисије, али не смијемо заборавити ни тонске реализаторе без којих ни 'Топ 7' не би био то што јесте: ди-џеј Нуну, Зоку, Милка и најстаријег међу њима 'Ајс мена', у народу познатијег као Вуле”, каже требињски Бруно Икс.

У данашњем јубиларном издању емисије гостовао је популарни требињски бенд “Кругови у житу”, а слушаоцима су подјељене и награде.
С.П.