20210610_100605.jpg (230 KB)

Ученик трећег разреда Гимназије „Јован Дучић“ Романа Рогановић освојила је треће мјесто на литерарном конкурсу Црвеног крста РС, под називом „У времену дистанцирања сачувајмо хуманост“.

Тим поводом Црвени крст Требиње уручио је Романи диплому и награду, а професорици српског језика Веселинки Кулаш захвалницу.

„Прије пар мјесеци нас је наша професорица Веселинка Кулаш обавјестила да је расписан овај конкурс и од самог почетка сам знала да је то тема на коју је потребно одговорити. Као што сама тема каже, ово јесте вријеме дистанцирања, вријеме у којем би требало да поштујемо све прописане мјере, али свакако мислим да је човјек биће заједнице, биће које не може без саборности и једино као такво може да постоји и да има радост живовања у себи“, казала је добитница ове награде, Романа Рогановић.

Поред бројних литерарних награда које је до сада освојила, ове године је учествовала и на такмичењу у рецитовању, гдје је на Републичком нивоу заузела треће мјесто.

„Изненађени бисмо били да Романа није добила награду, с обзиром на то да је она ученик који редовно добија литерарне награде. Њена пјесма је једна фина мјера естетике и племенитости“, рекла је професорица Кулаш.

Марица Томовић, секретар требињског Црвеног крста захвалила je професорици Кулаш и директору гимназије Мишу Пешићу што препознају талентовану дјецу као што је Романа.

„Романа је више пута награђивана и драго ми је да је и ове године учествовала на нашем конкурсу. Она је дивна дјевојка која прелијепо пише и пред којом је блистава будућност“, додала је Томовић.