drzavni savjetnik „Državni savjetnik“

TREBINJE | U Trebinju će od sutra do 27. novembra biti održani „Dani ruskog filma“, u okviru koje će ljubitelji sedme umjetnosti u četiri večeri moći da pogledaju tri igrana i jedan animirani film novije ruske kinematografije.
Otvaranje je zakazano za 18.30 časova, a za 19.00 časova najavljena je prva projekcija - trilera „Državni savjetnik“ iz 2005. godine, reditelja Filipa Jankovskog, u kojem glavne uloge tumače Oleg Menjšikov i Nikita Mihalkov.
Drugog dana manifestacije, u utorak od 19.00 časova, biće prikazan film „Admiral“ iz 2008. godine, istorijska drama o posljednjim godinama jednog od vođa Bele garde Aleksandra Kolčaka, koju je 2008. godine režirao Andrej Kravčuk, sa budžetom od 20 miliona dolara, što film čini jedim od najskupljih u istoriji ruske i sovjetske kinematografije.

admiral „Admiral“

Narednog dana u isto vrijeme je projekcija filma „Pop“, reditelja Vladimira Hotinjenka iz 2010. godine, koji donosi priču o životu crkve na okupiranom području Pskovske pravoslavne misije tokom Drugog svjetskog rata. Posljednjeg dana programa, 27. novembra, u 18.00 časova, ljubitelji animiranog filma moći će da pogledaju crtanu ekranizaciju priče iz ruske epske tradicije „Ilija Murovec i Slavuj razbojnik“, reditelja Vladimira Toropčina iz 2007. godine.
Filmovi će biti prikazani u bioskopu Kulturnog centra, a ulaz je slobodan.
Ovu manifestaciju, koja se prvi put održava u Trebinju i Hercegovini, organizuju Društvo prijatelja Rusije i Kulturni centar Trebinje.
R.S.