trebinje.jpg (211 KB)

Иако је у 2020. години, с обзиром на пандемију вируса корона, пословао у отежаним околностима Савез инвалида рада Града Требиња је остварио све планиране активности.

„Велику помоћ у реализацији свих активности пружила је Електопривреда РС, Градска управа Требиње, Хидроелектране на Требишњици, Републички савез инвалида, као и поједини донатори на чему им дугујемо велику захвалност“, кажу у Савезу.

У току прошле године члановима друштва подијељено је 47 хигијенско-прехрамбених пакета у вриједности од 3.200 КМ које су обезбиједили Градска управа Требиње, Уједињена Српска, Влада РС преко Координационог одбора инвалидних организација РС у сарадњи са Републичким савезом.

„Успјели смо да подијелимо и једнократне новчане помоћи за чланове савеза у износу од по 50 до 100 КМ укупне вриједнсти 3.460 КМ, појединим члановима набавили смо лијекове преко јавног позива који је расписала Градска администрација, док смо једном нашем члану успјели да обезбједимо и извјесна новчана средства за лијечење ван Требиња“, кажу у Савезу.

У прошлој години Савез је, уз помоћ Градске администрације Требиње, преселио у нове просторије у улици Немањина 3, поред некадашњег Суда за прекршаје. Радно вријеме у новим просторијама је понедјељком, сриједом и петком од 10 до 13 часова.