3abd949cf5af9e504323f27e94d65054_L

BANJALUKA | Srpska demokratska stranka (SDS) podnijela je danas prijavu Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) protiv SNSD-a zbog širenja jezika mržnje, laži i neistina.
Prijva je podnesena zbog materijala koji, kako je rečeno, u posljednje vrijeme dijele "aktivisti SNSD-a u gradovima širom RS, u kojima se širi jezik mržnje i iznose laži i neistine o kandidatima Saveza za promjene“ - rekao je generalni sekretar SDS-a Dragan Ćuzulan.
Kazao je da SDS od CIK-a traži da hitno reaguje i da "zaustavi pokušaj da se gnusnim i neosnovanim lažima diskredituju kandidati Saveza“.
Navodeći razloge prijave, Ćuzulan je kazao da se, se između ostalog, pod naslovom “Rušitelji RS“ kandidati Saveza vrijeđaju na ličnoj osnovi.
Ističe da je "ovakvo djelovanje aktivista SNSD-a praćeno dodatnim provokacijama i uvredama o čemu postoje prijave i dokazi“.
-Mi smo danas podnijeli još jednu prijavu Opštinskoj izbornoj komisiji Gradiška i CIK-u BiH u kojoj se navodi da je u noći između utorka i srijede grupa aktivista SNSD-a, u vidno alkoholisanom stanju, pocijepala plakate SDS i na njihovo mjesto nalijepila plakate SNSD-a. Nakon toga su fizički nasrnuli na aktiviste SDS-a - kazao je Ćuzulan.
O ovom incidentu je, dodao je, obaviještena policijska stanica u Gradišci, nakon čega je incident dokumentovan i imenom i prezimenom navedeni svi akteri, na čelu sa sekretarom Opštinskog odbora SNSD-a Zoranom Kuzmanovićem.
Komentirajući sankcije koje je CIK izrekao nosiocu liste za Narodnu skupštinu Partije demokratskog progresa Slavku Vučureviću, Ćuzulan je kazao da je ovo prvi put da CIK ovako drakonski reaguje.
-Ne želim da ulazim u ocjenu odluka CIK, ali ono što mi očekujemo je da isto reaguje na navode koje smo i im uputili protiv SNSD-a - navodi Ćuzulan.
(Agencije)