20150407115351_298398

ISTOČNO SARAJEVO l SDS je pozvao sve političke strukture u Republici Srpskoj i Federaciji BiH da stave moratorijum na bilo kakvu vrstu političkih sukoba koji su potpuno neplodotvorni za interese građana i da se primarno usredsrede na rješavanje ekonomskih i socijalnih problema i borbu protiv korupcije.

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić rekao je na konferenciji za novinare da SDS poziva sve političke aktere iz Republike Srpske da zajedno sa njima otvore borbu protiv korupcije.

Tadić je istakao da je korupcija najozbiljnija prijetnja Republici Srpskoj i naglasio da ukoliko vlasti Srpske, predvođene SNSD-om, žele da se uključe u borbu protiv kriminala i korupcije, treba odmah da stave na dnevni red zakon o ispitivanju porijekla imovine, usvoje ga i tako se pridruže borbi protiv korupcije.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Marinko Božović ukazao je na probleme koje će imati građani ukoliko dođe do povećanja cijene električne energije, te najavio da će narodni poslanici SDS-a inicirati sazivanje posebne sjednice parlamenta Srpske o ovoj temi.

"Nadam se da će narodni poslanici usvojiti ovaj dnevni red i da ćemo donijeti zaključak koji će usloviti Vladu Srpske da iskoristi svoje mehanizme i da stopira povećanje cijene električne energije", dodao je Božović.

Božović je naglasio da je "SDS spreman da pozove građane da izađu na proteste ukoliko dođe do poskupljenja električne energije, ali da je pitanje da li su ljudi spremni da izađu na ulice".

On smatra da je razlog povećanja električne energije "nedomaćinsko poslovanje u "Elektroprivredi" posljednjih godina i povećanje broja radnika, za čije plate su izdvajanja u 2009. godini bila 138 miliona, a u 2014. godini 100 miliona više".
BNTV