Сви људи који су тренутно у карантину биће истестирани прије него што напусте карантин и укључе се у локалну заједницу, рекао је Ален Шеранић, министар здравља у Влади РС.

seranic.jpg (68 KB)

"Уколико се појави потреба за тестирање у самом карантину биће испоштована", додао је Шеранић.

Рекао је да је до прије неколико дана обављено око 400 тестирања на граничним прелазима и да су сви били негативни, те да су зато одлучили да се људи са граничних прелаза у изолацију упућују без тестирања.

Шеранић је рекао да очекује од људи који се налазе у карантинима да испоштују те одлуке, и додао да да "комфор појединца не смије бити изнад јавног здравља".

"Да ли је комфорно? Апсолутно није! Комфор појединца не може да буде насупрот јавног здравља. Ако се сви можемо понашати одговорно, онда очекујем да лица у карантину буду одговорна и издрже 14 дана", рекао је Шеранић.

Шеранић је похвалио раднике у Студентском центру и Ђачком дому у Бањалуци, који, како је истакао, дају велики допринос у борби против вируса корона.

"Желим да похвалим раднике у Студентском центру и Ђачком дому. Има радника који нису обучени за ове послове али су добровољно дошли. То су људи који дају огроман допринос овоме", рекао је Шеранић.