kolaž_m.JPG (207 KB)

На умјетничком конкурсу „Против корупције на креативан и визуелан начин“, у оквиру пројекта „Институционална подршка антикорупцији - ИПАК“ из Сарајева, који финансира Европска унија у БиХ, трећу награду освојио је групни рад Ангелине и Теодоре Вукосав, студената на мастер студијама Академије ликовних умјетности Требиње, односно Катедре за руски и српоски језик на Филозофском факултету у Источном Сарајеву.

„Рад сестара Вукосав на тему „Пријави корупцију“ на једноставан а визуелно допадљив начин приказује шта су све манифестације коруптивног понашања и посљедице, уз јасну поруку да се против тога треба борити“, наводи се у образложењу жирија, састављеног од реномираних представника из области визуелне умјетности, медија и институционалне борбе против корупције.

У ужи избор жирија, међу укупно 17 пристиглих радова из различитих области умјетности, ушао је и самостални рад Ангелине Вукосав, под називом „5 до 12“.

Побједник конкурса је рад „Илустрација узрока и посљедице корупције“, аутора Илфета Веја, а друго мјесто припало је Лани Миличић, за остварење „Божица наде“.

Ауторима три најбоље рангирана рада припашће новчане награде од 800, 1.200  и 2.000 КМ.

Одабрани радови из ужег избора жирија ће бити објављени у публикацији и приказани на вебсајту ИПАК пројекта www.ipak.ba односно на изложби - у зависности од епидемиолошке ситуације.