mladi-policajci.jpg (115 KB)

Свечана промоција 322 кадета 20. класе Јединице за полицијску обуку - Полицијске академије Министарства унутрашњих послова  Републике Српске одржана је данас у Центру за обуку у Залужанима код Бањалуке.

Кадети су прву фазу обуке у трајању од шест и по мјесеци прошли у Полицијској академији, потом шест мјесеци у полицијским управама, а завршна фаза обука је обављена на Полицијској академији.

Одлуком министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача за постигнуте резултате у учењу и владању сатом са посветом награђени су Обрад Вуковић, Слађана Томовић и Данка Јовановић који су имали просјечну оцјену пет.

Три најбоља кадета у овој класи, одлуком министра, награђена су и могућности да изберу организациону јединицу МУП-а Српске у коју ће бити распоређени.

Лукач је рекао да ће 322 млада полицајца наредне седмице бити распоређена на радна мјеста у полицији широм Српске, како би бринули о безбједности грађана.

- Истовремено, почели смо на Полицијској академији да школујемо нову класу од 334 кадета и надамо се да ће и они бити промовисани за тринаест и по мјесеци - истакао је министар унутрашњих послова Српске.

Он је подсјетио да су Центар за обуку у Залужанима почели да уређују прије неколико година захваљујући Влади Српске на челу са Жељком Цвијановић, а да настављају да раде и граде уз помоћ актуелног предсједника Владе Радована Вишковића.

Према његовим ријечима, на прољеће ће почети градња нове зграде Полицијске академије која ће бити у склопу Центра за обуку.