24071_1

TREBINJE/BILEĆA l Nakon što su hercegovački SNSD-ovci ostali bez nagrade za dobar izborni rezultat, bez pozicije ministra u Vladi Republike Srpske i direktora Elektroprivrede, sve je izvjesnije da će ostati i bez još nekih preduzeća, koja su bila pod njihovom nadležnosti.
Među njima su Elektrohercegovina i Regulatorna komisija za energetiku.
Unutrašnjoj borbi u ovoj stranci za prvog čovjeka HE Dabar čini se da je došao kraj.
Iskusni SNSD-ovaci, braća Ljubo i Radovan Vuković napravili su prvi korak ispred partijskih kolega Luke Petrovića i Ilije Tamindžije, kao i Srđana Milovića iz Gacka.
Biće mašinska zgrada HE „Dabar“ u Vrijeci, a Upravna zgrada ovdje u Bileći“, potvrdio je predsjednik Skupštine opštine Bileća Ljubo Vuković.
Na pitanje da li će on biti direktor tog preduzeća Vuković je ostao zagonetan.
Ne znam da li ću biti živ do sutra. Hoću li ja biti direktor HE Dabra? Ja to ne odlučujem. To odlučuje nadležni organ. Nadzorni odbor imenuje direktora HE Dabar, a Nadzorni odbor imenuje Skupština. Sve to ima svoju hijerarhiju i svoj redoslijed. Jedno su želje, drugo su mogućnosti i htjenja, a sada ko će biti vidjećemo“, dodao je Vuković.
HE Dabar godinama se najvaljuje kao kapitalni projekat, vrijedan 180 miliona maraka koji bi se trebao investirati iz sredstava Elektroprivrede Republike Srpske.
Upravo zbog toga ne čudi toliko interesovanje za rukovođenjem ovim preduzećem, kao i time gdje ćemu biti sjedište.
Dubravko Curać/BNTV