knjiga TREBINJE | Najmlađi članovi trebinjskog Gradskog pozorišta večeras su u pozorišnoj sali Kulturnog centra premijerno izveli predstavu „Knjiga - jedna edukativna priča“, u kojoj igra devet učenika završnih razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

brkic Momir Brkić

Reditelj Momir Brkić za radiotrebinje.com kaže da je predstava nastala u saradnji Kulturnog centra i Osnovne škole “Vuk Karadžić”, te da je riječ o pedagoški poučnoj scenskoj priči, koja školarcima na zanimljiv i zabavan način nudi obilje praktičnih savjeta - kako da savlađuju gradivo i uspješno odgovore školskim obavezama.

“A pored savremene tehnike, telefonije, kompjutera i drugih izazova – to nije lako postići. Predstava je, moram reći, nastala uz puno poteškoća - zbog školskih obaveza, dopunske nastave, predčasova i brojnih sekcija, mnogi učenici su često kasnili na probe ili odustajali od ovog teškog rada. Ipak, djeca su uspješno savladala sve postavljene zadatke. Prošle godine slično se radilo sa učenicima Osnovne škole 'Jova Jovanović Zmaj'“, rekao je Brkić, istakavši da će rad na predstavi zasigurno biti dragocjeno iskustvo za najmlađe trebinjske glumce.

„U trebinjskim pozorištima još kao djeca prve svoje uloge tumačili su Nataša Ninković, Marija Pikić i brojni drugi glumci. Nadam se da će i dalje ovdje stasavati dobri glumci, režiseri, scenografi, a ako i ne - onda barem dobra pozorišna publika“, rekao je Brkić.
V.M./R.S.