84824978_309783039978236_3193077351558676480_n.jpg (152 KB)

У великој Сали скупштине града синоћ је одржана свечана Скупштина Атлетског клуба Леотар, на коме су најбољим спортистима уручена признања.

Обраћајући се окупљеним Весна Зуровац, предсједник Атлетског клуба Леотар, најавила је успјешније дане за требињску атетику.

„Услови, које коначно имамо, уз стручан рад коме ћемо посветити велику пажњу, гаранција су да наше приче неће бити мртво слово на папиру. Желимо да атлетику омасовима,да уђемо у основне и средње школе и у сарадњи са овим васпитно образовним институцијама регрутујемо нове, будуће шампионе. Масовност је рађала квалитет али уколико уз масовност иде и стручан рад, онда тај квалитет прије долази до изражаја и дуже траје. Нова управа Атлетског клуба Леотар већ је учинила конкретне кораке да наш клуб наступи на бројним, великим такмичењима. Трудимо се да створимо завидну спортску инфрструктуру, а све ће нам ићи много лакше када имамо на располагању савремено опремљени атлетски стадион, који је однедавно у пуној функцији са свим пратећим елементима”, рекла је она.

На скупштини су уручене плакете Ђуру Вујовићу и Милану Спаићу – Френкију за дугогодишњи допринос развоја атлетике у Требињу, Бобану Брњошу за успјешну сарадњу и афирмацију атлетике кроз спортско друство “Леотар” те “Хидроелектранама на Требишњици” и Милану Зеленовићу из Канаде за несебичну помоћ и подршку у 2019. години.

У узрасту цицибана најуспјешнији такмичари су Јована Кржић, Сара Мијановић, Срна Данојлић и Јаков Перишић Глебов, код пионира Игор Зеленовић, код јуниора Дијана Ковач, а у сениорској конкуренцији ВањаСпаић и Емилија Кушић. Сви млади такмичари од клуба су добили поклон пакетиће, сви присутни кишобране са логом клуба и билтен посебно штампан за ову прилику, а најбољи су награђени викенд одмором на Златибору.