simfonija naslovna TREBINJE l Muzički spektakl “Rock simfonija” izvedena je večeras u prepunoj pozorišnoj sali trebinjskog Kulturnog centra.
Oduševljena trebinjska publika, koja je u više navrata ovacijama prekidala nastup banjalučkih muzičara, imala je priliku da uživa u hitovima kultnih bendova, izvedenih u aranžmanima sa gudačkim orkestom, horom, duvačkom sekcijom, te različitim vokalnim solistima.
Idejni tvorac ovog projekta, koji je zamišljen kao spoj modernog i klasičnog, je gitarista banjalučkog benda “Tupas mene” Dragan Moconja, a uz članove ovog benda dio “Rock simfonije” su i studenti Muzičke akademije umjetnosti RS, profesori i učenici Srednje muzičke škole “Vlado Milošević”, te vokalni izvođači grupa “Bandaneon Square”, “Acoben Electric”, “Lady D”, “Vanja the Frog” i “Brutal protest”.


Ovo je bio moj dječački san, koji je većini izgledao neizvodljiv i previše zahtjevan za naše prostore. Ali zahvaljujući upornosti mojoj i nekih mojih prijatelja – pokazalo se suprotno. Kako je vrijeme odmicalo, priča je rasla, kao i broj muzičara koji su nam se pridruživali, a sada su već iza nas tri zaista uspješna koncerta. Posebno je uspješan bio onaj na tvrđavi Kastel, gdje zaista nisam mogao ni da slutim da će doći da nas sluša čak 4 i po hiljade ljudi“, rekao je Moconja novinarima uoči koncerta u pozorišnoj sali Kulturnog centra.
Na repertoaru “Rock simfonije” i večeras su bili standardi svjetske rok muzike koju izvode “Led Zeppelin”, “Pink Floyd”, “Queen”, “Metallica”, “Guns’N’Roses”, “Pearl Jam” i drugi.


Posebne ovacije bile su upućena Dr Neletu Karajliću, koji se popeo na scenu i zapjevao sa „Rock simfonijom“ svoju pjesmu „Piccola storia de grande amore“, a koju su banjalučki muzičari posebno uvrstili na repertoar u čast specijalnog gosta koncerta u Trebinju, nekadašnjeg frontmena „Zabranjenog pušenja“.
Karajlić je po završetku nastupa rekao da je „posebno zanimljiva koincidencija to što je ova pjesma napisana 1988. godine upravo u Trebinju“.
R.S.