Централна прослава Дана државности Србије у Канади одржана је у Нијагариним водопадима. На платоу крај споменика Николи Тесли окупљене Србе и њихове канадске пријатеље поздравили су представници амбасаде и генералног конзулата Србије, Епархије канадске као и челници града и националног парка Нијагариних водопада.

nijagara-1.jpg (99 KB)

Сретење ове, 2020. године, у Канади ће остати упамћено по српској тробојци на Нијагариним водопадима. Уз први сумрак боје српске тробојке појавили су се на моћној потковици на канадској страни ријеке а затим и на водопаду на америчкој страни.

Потом, на сваких петнаестак минута, црвена, плава и бијела боја освјетљавале су воду и ледену пару коју водопад ствара.

А прије тога је било званично и свечано. По интонирању српске и канадске химне окупљене су поздравили канадски владика Митрофан, амабасадор Србије Михаило Папазоглу, генерални конзул Василије Петковић, градоначелник Нијагариних водопада Ник Диодати и парламентарци српског поријекла Боб Братина и Том Ракочевић.

nijagara.jpg (83 KB)

Окупњени народ око споменика Николи Тесли, чији је поглед вјечно уперен ка водопадима, стигао је из готово свих канадских провинција, али их је било и из Америке. Њихово задовољство оваквим обиљежавањем државног празника Србије дијели и амабасадор на чију је иницијативу Сретење у Канади добило овакву слику.

- Јако сам поносан што управо овакву слику можемо да пошаљемо из Нијагаре и Канаде. Мислим да бољу честитку земљацима у Србији нисмо могли да пошаљемо. Срећан Дан државности! - рекао је Папазоглу.

На страни српске прославе Дана државности било је и вријеме, без снега и са температуром од само шест степени испод нуле. Остаје слика за памћење.

Бурџ Калифа у бојама српске заставе!

Поводом обиљежавање Дана државности Србије и највиша грађевина на свијету јуче је сијала у бојама српске тробојке, објављено је на званичном Инстаграм профилу предсједника Србије, Александра Вучића.

kaliha.jpg (110 KB)

– Бурџ Калифа и ADNAC центар данас у бојама српске заставе. Хвала Дубаи, хвала Абу Даби – написано је у опису објављене фотографије.