pu-trebinje-press.jpg (117 KB)

Стање безбједности на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Требиње у октобру је задовољавајуће – истакао је на данашњој конференцији за новинаре Синиша Лакета, начелник ове управе.

„У томе је у добром дијелу допринијела изузетна сарадња са грађанима, са којима смо у контакту. Њихове информације доприносе нашој брзој реакцији и расвјетљавању кривичних дјела“, каже Лакета и додаје да су у претходном мјесецу евидентиране 43 саобраћајне незгоде, од којих су двије са теже и седам са лакше повређеним лицима.

„Оно што је важно је да није било саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима за разлику од упоредног периода. Због почињеног прекршаја евидентирано је укупно 1.311 лица. Из саобраћаја је искључено 146 возача и 41 возило“, закључио је он.

Бојан Дабић, начелник Криминалистичке полиције, казао је да је у октобру забиљежено 35 кривичних дјела, више за десет у односу на упоредни период.

„Од укупног броја кривичних дјела на општи криминалитет се односи 30, на злоупотребу опојних дрога једно и на привредни криминалитет четири“, казао је он.

А о стању јавног реда и мира говорио је Петар Козјак, начелник Сектора полиције, који је навео да је у октобру евидентирано 27 нарушавања јавног реда и мира, гдје су учињена 42 прекршаја за која је пријављено 38 лица.