IMG_2172 TREBINJE | U galeriji Kulturnog centra večeras se trebinjskoj publici predstavio srbijanski pisac, Stefan Simić i to sa dvije knjige “Pustite nas” i “Odjeci ljudskog”.
Simić je mladi pisac iz Paraćina koji je za kratko vreme specifičnim stilom pisanja i načinom izražavanja na nastupima, stekao čitaoce širom svijeta. Student je završne godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu i već godinama objavljuje na internetu ljubavne priče i socijalno angažovanu prozu.
Svoju prvu knjigu „Pustite nas“ objavio je 2012. godine.
Vodeća priča u knjizi je 'Pustite me', napisao sam je negdje oko punoljetstva kada sam se, kao i svi u tim godinama, bavio samo sobom. U međuvremenu sam predmet interesovanja prebacio sa 'ja' na 'mi' i teme su od ličnih postale društvene. Suština je osloboditi se društvenih lanaca koji sputavaju čovjeka da se izrazi i ne dozvoljavaju mu da se razvija na pravi način. Bez slobodnog društva nema ni slobodnog čovjeka”, istakao je Simić.

IMG_2160 Stefan Simić svoje priče objavljuje na Fejsbuku

Za drugu knjigu „Odjeci ljudskog“, mladi pisac kaže da predstavlja spoj socijalno angažovane proze, poezije, ljubavih priča i ličnih impresija. “U središtu moje proze je čovjek, sa svim svojim vrlinama, manama, porocima, zabludama i predrasudama. Pišem o temama koje muče savremenog čovjeka, kao i izlazima iz svega toga. Nastojim da probudim ljudsko u ljudima i da svima kažem da je to osnova i da dominira ljudska priča i da ljude inspirišem”, naveo je srbijanski pisac.
Simić dodaje da je svaka napisana priča njegov moto, a za najveće priznanje smatra ljudski apaluz i rekaciju publike.

IMG_2181Simić će sutra, u 12 časova učenicima Gimnazije “Jovan Dučić” prirediti književni čas.
D.M.