IMG_20220811_203117_resized_20220811_083156179.jpg (343 KB)

У Дому младих Стефан Вишекруна, млади пјесник и студент теологије из Требиња, вечераас је промовисао своју трећу збирку пјесама "Опјесмоздан".

Након двије објављене збирке пјесама ”Паук или човјек” и ”Вјетрометина”, овај талентовани пјесник млађе генерације своје упориште и  налази у православљу, философији и традицији. Према ријечима пјесника тематски се ништа није промијенило од прве књиге, али ова најновија збирка разликује се зато што је то један студиознији приступ самим пјесмама

"Може се рећи да је то дубље промишљање о богу, човјеку и његовом постојању, а дати су нови одговори, али су покренута и нека нова питања. Kад сам почео да пишем трећу збирку пјесама знао сам да ће то бити оригинално дјело и нисам погријешио јер је то већ потврђено. Матија Бећковић дао је свој суд о књизи 'Стефан Вишекруна пише своје оригиналне пјесме, мисли својом главом и није Ресавска школа већ је јако језгровит и иновативан стваралац“, нагласио је Вишекруна.

IMG_20220811_203303_resized_20220811_083323226.jpg (318 KB)

За Вишекруну похвале значе много јер је иза њега рад који траје 17 година читајући и пишући књиге да би дошао до похвала које стижу са свих страна.

"Овдје се налазе пјесме из шест земаља и са два континента Италије, Турске, Цариграда, Фиренце... Све су то посебна надахнућа јер ја волим путовати и на тим путовањима обично настају пјесме. Назив збирке је кованица и то је објашњење шта за мене значи поезија, књижевност и да је то дубоко скопчано са мојим животом и да то није као што неки кажу да се бавим хобијем. Хоби су успутна занимања, а поезија је живот и то за мене значи 'Опјесмоздан'. Kада сам прочитао дјела Достојевског за мене ништа више није било исто, а када сам био у Цариграду више ми није исто",  појаснио је Вишекруна.