20200325_093048.jpg (210 KB)

При Штабу за ванредне ситуације Града Требиња формирано је Координационо тијело за Болницу и Дом здравља Требиње, како би  чланови надлежних служби са тимовима здравствених радника из нашег града налазили најбоља и најсврсисходнија рјешења за очување здравственог система и здравствених радника, али и осталог становништва нашег града усљед пандемије вируса корона.

Ово је, гостујући у Теми јутра на таласу Радио Требиња, саопштио Стеван Бекан, начелник градског Штаба за ванредне ситуације и шеф новоформираног Координационог тијела, истакавши да су здравствени радници у овој ситуацији од изузетне важности.

„Здравствени радници су од највећег значаја и за наш град, морамо учинити апсолутно све да их сачувамо, како не бисмо дозволили да, као у појединим земљама, вирус корона уђе у здравствени систем, што има несагледице посљедице. Улажемо огромне напоре да проведемо све планиране превентивне мјере да заштитимо и наш здравствени систем и здравље наших суграђана“, истакао је Бекан.

Он је навео да је, у случају евентуалне потребе, у Тулима оформљен карантин, са 50-так мјеста те постављен тријажни објекат за пацијенте испред Болнице и Дома здравља Требиње - чиме је онемогућено да лице, које је евентуално заражено вирусом корона, уђе у ове установе.

„Превентивне мјере нису хир градског Штаба нити су усмјерене на угрожавање грађанских права и слобода. Циљ нам је да учинимо све што сматрамо да је важно да заштитимо и спасимо наше становништво“, рекао је Бекан.

Апеловао је на грађане да поштују мјере кућне изолације и забране кретања, позвавши све на солидарност према најугроженијима.

„Уз сву добру вољу, ми из надлежних служби не можемо помоћи сваком нашем грађанину. Зато сви ми, појединачно, можемо помоћи, како ближњима, тако и, рецимо, старом комшији за кога знамо да живи сам. Људи у овој ситуацији не треба да паниче нити да се плаше што морају бити кући. Какав год да имају проблем, треба да се јаве на бесплатни број Оперативног центра 121, наћи ћемо рјешење, треба сви да будемо стрпљиви и дисциплиновани“, поручио је Бекан.

Разговарала Влатка Мусић