Стање безбједности на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Требиње у протеклих шест мјесеци је задовољавајуће - оцијенио је Синиша Лакета, начелник ПУ Требиње на данашњој конференцији за новинаре за новинаре.

pu-trebinje.jpg (118 KB)

У прилог томе говори чињеница да је стопа криминалитета мања за око 6,5 %.

"У периоду јануар-јун, евидентирано је 146 случајева нарушавања јавног реда и мира, за које је пријављен 201 починилац, од којих су 69 повратници а осам малољетници. Евидентирано је укупно седам случајева напада на полицијске службенике од чега четири на припаднике опште полиције,  један саобраћајне и два жандармерије", казао је Лакета и додао да безбједност саобраћаја и даље није на завидном нивоу.

"Поразна је чињеница да и поред свих превентивних активности које смо организовали, велики број возача за волан сједа под утицајем алкохола што никако није добро. Позивам све грађане на јачање дисциплине у саобраћају и поштовање свих прописа а полиција ће и даље појачавати све активности како би сачувала све оне који путују и све наше грађане“, каже Лакета.

На конференцији су говорили и начелник Сектора полиције Петар Kозјак и начелник криминалистичке полиције Велибор Вукоје.

Вукоје је казао да је ова управа у посматраном периоду забиљежила 130 кривичних дјела, мање за девет у односу на упоредни период.

„Надлежним тужилаштвима поднесено је 115 извјештаја против 119 лица од којих 115 мушког а четири женског пола. Од укупно пријављених 119 лица, 27 је повратника и четири малољетника. Kао свјеж чин евидентирано је 25 кривичних дјела за која је пријављено 28 лица“, додао је Вукоје.