sut-biciklisticka.jpg (211 KB)

Грађевински шут који је за викенд депонован на бициклистичку стазу уклоњен је, а по Одлуци о комуналном реду Града Требиња почиоцима слиједе новчане казне за непрописно одлагање отпада на мјесто које за то није предвиђено.

Потврдио је ово данас медијима начелник Одјељења за инспекцијске и послове комуналне полиције Града Требиња Ђорђе Миљановић.

„Комунална полиција је запримила пријаву, изашла на лице мјеста и констатовала да је грађевински материјал депонован на мјесто које није предвиђено за то. У току је утврђивање свих чињеница, а одговорна правна лица биће санкционисана“.

Одлуком о комуналном реду, напомиње Миљановић, за непрописно одлагање земљишта,  грађевинског материјала и дрва прописане су казне - за правно лице у износу од 2.000 до 4.000 КМ, за одговорно лице у правном лицу од 1.000 до 1.500 КМ, те за физичка лица од 500 до 1.000 КМ.

„У овом случају правно лице биће санкционисано новчаном казном од 2.000 КМ, плус 1.000 КМ, дакле, са укупно 3.000 КМ, како је и предвиђено одлуком градске скупштине“, каже Миљановић.

Незванично, шут су непрописно депоновали извођачи радова на пројекту изградње и реконструкције градског водовода, чији је носилац „Бук промет“ Бијељина.

Извођачи радова јутрос су шут и уклонили са бициклистичке стазе.