novi-strucni-stabTREBINJE | Nakon gotovo dvomjesečne pauze, sutra će se fudbaleri Leotara okupiti na stadionu Police na prvoj prozivci uoči početka priprema za proljetni dio šampionata u Prvoj fudbalskoj ligi RS.
Jesenji dio šampionata Leotar je završio na prvoj poziciji sa 26 osvojenih bodova, dva više od gradiške Kozare i Rudara iz Prijedora. „Za sada pojačali su nas bivši igrač „Leotara“ Anel Ramić koji je u proteklom periodu igrao za prijedorski „Rudar“ i „Mladost“ iz Velike Obarske. Riječ je o iskusnom vezisti koji će nam biti od značajne pomoći. A drugi igrač je golman Vladimir Marković iz gatačke „Mladosti“ koji će pojačati konkurenciju među stativama“, kaže šef stručnog štaba Damjan Ratković.
Kompletne pripreme će biti obavljene u Trebinju. „Nema potrebe da idemo bilo gdje na pripreme. Ovdje imamo sve uslove a u okruženju je dosta ekipa koji će nam biti protivnici u pripremnom periodu. Već smo zakazali dva prijateljska meča. Prvi je u Trebinju 31. januara a protivnik je „Velež“ iz Mostara, a drugi je duel sa odličnom ekipom „Sarajeva“ 21. februara u Čitluku. Biće tu još utakmica i vjerujem da ćemo spremni ući u novu polusezonu“, istakao je Ratković.
Planirano je angažovanje dva, tri nova fudbalera. „Ima vremena za pojačanja, prelazni rok traje gotovo cijeli februar i imamo dosta vremena. Evo i počeli smo pripreme na vrijeme i za mjesec dana, uvjeren sam da ćemo se dobro pripremiti“, kaže Ratković. „Osnovni cilj i dalje ostaje konsolidacija kluba, a ukoliko se ukaže prilika za nešto više, eventualno borba za plasman u Premijer ligu BiH, takvu priliku sigurno nećemo propustiti“, navodi Ratković.
Prvenstvo u prvoj fudbalskoj ligi RS biće nastavljeno početkom marta a „Leotar“ u prvom kolu gostuje u Višegradu kod ekipe „Drine“.
Prozivka fudbalera Leotara je zakazana sutra u 11 časova.
R.M.