izbori_bih TREBINJE | Gradska izborna komisija Trebinje privela je kraju sve pripremne aktivnosti za predstojeće Opšte izbore 2014, a početkom ovog mjeseca dostavljani su im i glasački listići.
Boro Tarana, predsjednik Gradske izborne komisije kaže da su završene sve obuke timova koje je predvidjela Centralna izborna komisija BiH osim obuke mobilnih timova koji se kasnije i imenuju.
Sve aktivnosti koje nam je naložila Centralna izborna komisija završene su u skladu sa rokovima. Radimo po njihovim nalozima i poslove smo završili čak i prije vremena, tako da su sve pripreme za početak izbora odrađene na vrijeme i nadamo se da će glasanje proteći u najboljem redu“, naveo je Tarana.
On je podsjetio da je za Opšte izbore u Trebinju registrovano 29.730 birača te 128 birača u odsustvu. „Za ove izbore prijavljana su 34 politička subjekta, imenovana su 43 redovna biračka odbora te jedan odbor za glasanje u odsustvu ili na nepotvrđenim glasačkim lističima, kao i tri biračka odbora za mobilne timove.Kao i tokom prethodnih izbora iza ove Opšte akreditovano je 735 posmatrača 14 političkih subjekata, te udruženja građana i međunarodnih organizacija,“, naveo je Boro Tarana.
Na dan glasanja presjek izlaznosti birača biće objavljen u 11 i 15 časova , a termin preliminarnih rezultata još uvijek nije preciziran.
Svi građani koji još uvijek ne znaju koje je njihovo biračko mjesto detaljne informacije mogu da dobiju u Centru za birački spisak, putem sredstava informisanja te na broj telefona 223-683.

D.R.