У позоришној сали Културног центра сутра вече биће одржана свачана академија у оквиру Светосавских свечаности, које Град Требиње и Црквена општина Требиње традиционално организују у славу највећег српског светитеља и просвјетитеља.

svetosavska-akademija.jpg (187 KB)

На академији уочи Савиндана биће уручене Светосавске награде за 2019. годину, које Град Требиња додјељује просвјетним радницима за допринос квалитетном образовању и васпитању, те унапређивање образовно-васпитне праксе.

У богатом културноумјетничком програму свечане академије учествоваће: Љиљана Благојевић, првакиња Народног позоришта Београд, солисти Опере овог позоришта Андреа Елена Бастен и Вук Зекић, уз клавирску пратњу Невене Живковић, здружени хорови “Трибунија” и „Свети Василије Острошки” под управом Стојанке Гудељ, те хор Средње музичке школе Требиње, под диригентским вођством Милисава Сукоњице.

У програму ће учестовати и пјевачка група “Нагоркиње”, рецитатори и вокални солисти из требињских основних школа, као и ученици Музичке школе Требиње.

Почетак је у 20 часова.

Обиљежавање Светог Саве у понедјељак, 27. јанаура, почиње светом литургијом, од 9 часова, у требињском саборном храму, а наставља се прославом овог празника као школске славе, у програму од 11 часова и 30 минута, у Културном центру Требиње, чији је домаћин ове године Гимназија “Јован Дучић”.