IMG_6379_resized_20220819_123634701.JPG (301 KB)

Поводом крсне славе града и Саборног храма – Светог Преображења Господњег, данас је у Културном центру одржана свјечана сједница Скупштине града Требиња.

Сједницом је предсједавао Драгослав Бањак, предсједник градског парламента, а крсну славу града грађанима Требиња честитао је градоначелник Мирко Ћурић.

Поред одборника, свечаној сједници Скупштине града Требиња, присуствовали су епископи захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, милешевски Атанасије и викарни епископ хумски Јован, принц Филип Карађорђевић са породицом, министар управе и локалне самоуправе у Влади РС Сенка Јујић, генерални конзул Србије у Бањалуци Милош Вујић, предсједници општина Никшића и Херцег Новог Марко Ковачевић и Стеван Катић, као и представници привредног и јавног живота из Херцеговине, Републике Српске,  Србије и Црне Горе.

Сједница је почела видео презентацијом пројеката реализованих између двије славе града и оних који су планирани да се ураде у наредном периоду.

Прије свечане сједнице Скупштине града Требиња, цвијеће на Споменик браниоцима Требиња положиле су делегације Града Требиња и Градске борачке организације.

IMG_6325_resized_20220819_115609760.JPG (441 KB)