Odbojka 4.jpg (923 KB)

Министар породице, омладине и  спорта Републике Српске Селма Чабрић отворила је вечерас у Граду сунца у Требињу Европско отворено школско првенство у одбојци, за ученике до 18 година које је окупило око 250 дјеце из шест земаља Европе.

Првенство, чији је промотер најбоља одбојкашица свијета Билећанка Тијана Бошковић, окупило је дјецу из Републике Српске, Србије, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Чешке и Молдавије.

Чабрић је истакла да је ријеч о круни 20-годишњег рада школског спорта, те изразила понос због организације првенства.

"Tакмичари су спремни, екипе су спремне, све је спремно. Организатори су били на висини задатка. Дјеца која су овдје у пратњи својих наставника и тренера имаће прилику да се упознају са свим што Tребиње и овај дио Републике Српске нуде. Бићемо добри домаћини", навела је Чабрић.

Odbojka 2.jpg (667 KB)

Она је захвалила за подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику, предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу и свима који су учествовали у организацији догађаја.

Жељко Tанасковић, предсједник Европске федерације у школском спорту каже да је на првенству присутно око 250 дјеце из шест држава, те изразио задовољство што дјеца имају могућност да се остваре у оваквом амбијенту, као и организацијом такмичења.

Мирко Ћурић, градоначелник Tребиња рекао је да је овај догађај велики за град Tребиње, који је раније забиљежио добре резултате, значајно уложио у инфраструктуру те да је надлежно Министарство дало повјерење граду за организацију овог такмичења.

"Улагањем у инфраструктуру, завршетком рефлектора, изградњом помоћног терена, нове спортске дворане коју смо планирали са Владом Српске и Електропривредом Српске сматрам да ће услови да буду више него добри и да ћемо оваквих догађаја имати још више", истакао је Ћурић.

Odbojka.jpg (829 KB)

Републику Српску ће, на овом такмичењу представљати екипе из Љубиња и Градишке у женској и Љубиња и Модриче у мушкој конкуренцији.

Европско првенство у одбојци за ученике и ученице до 18 година одржава се под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, а према ранијим најавама, репрезентација Српске наступиће под својим именом, химном, заставом и међународном скраћеницом коју су прихватиле Међународна и Европска федерација школског спорта.

Домаћини првенства су Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и Град Требиње.

Након церемоније отварања наступила је музичка група "Рок симфонија", као и оркестар требињске Гимназије.
Odbojka 1.jpg (740 KB)

Odbojka 5.jpg (868 KB)