10277583_525312027603040_303636243865832001_n TREBINJE | U trebinjskom Kulturnom centru danas je održana centralna priredba ovogodišnje „Dječije nedjelje“ na kojoj su djeca pretškolskog i školskog uzrasta igrala, pjevala i recitovala poznate dječije pjesmice.
U ime gradske uprave djecu, roditelje i vaspitače je pozdravio Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, rekavši da je cilj „Dječije nedjelje“ da ukaže na svaki položaj djeteta u društvu i skrene pažnju na dijete kao nosioca prava da odrasta u slobodnim uslovima. „Dječija nedjelja“ je prilika da u našem gradu, prateći rad svih institucija i službi, nastojimo i mi da ukažemo na važnost prepoznavanja svakog djeteta i adekvatnog reagovanja u svim situacijama u kojima se djeca nađu na svom putu odrastanja“, naveo je Milošević.
Mališani trebinjskih vrtića i igraonica i osnovci su pokazali su svoje pjevačko, recitatorsko i glumačko umijeće, sve ono što su naučili tokom svog boravka u pretškolskim i školskim obrazovnim ustanovama.
Obilježavanje „Dječije nedjelje“ nastaviće se sutra svečanim prijemom djece kod gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića i internim priredbama u vrtićima i igraonicama.
„Dječija nedjelja“ obilježava se svake godine početkom oktobra.
D.R.