123046.jpg (292 KB)

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић рекао је да сви борци Војске Републике Српске који су провели одређени број мјесеци у зони борбених дејстава могу поднијети захтјев за јединствени мјесечни борачки додатак.

До сада су овај додатак добијали само борци који су имали 60 година и били категорисани од прве до пете категорије, а сада ће добијати сви који су провели одређени број мјесеци у зони борбених дејстава.

- Ово је велики помак у овој области, емпатијом премијера Српске Радована Вишковића и предсједника Милорада Додика учињен је додатни напор како би захтјеви БОРС-а били испуњени - рекао је Егић у Јутарњем програму РТРС-а.

Он је појаснио да ће захтјеви подносити у локалним заједницама, апелујући на борце да имају стрпљења, да се не стварају гужве, јер ће сви доћи на ред.

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите упутило је свим локалним заједницама, општинама и градовима инструкцију за поступање у вези са прихватањем захтјева свих категорисаних бораца.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић рекао је да не постоји рјешење којим би сви борци били задовољни, али да је ова новина јако добра.

- Позивам борце да имају стпљења, имали смо 20 година један систем, сад имамо други, морамо имати разумијевања - рекао је Остојић.