20210812_095601.jpg (132 KB)

У требињском Центру средњих школа, а под покровитељством Министарства просвјете и културе РС, Републичког педагошког завода и организације „Save the Children“, у Требињу је у протекла четири дана организован семинар у оквиру пројекта „Табла“ за професоре средњих школа.

Према ријечима Недјељке Илијић, директора Центра средњих школа из Требиња циљ пројекта је оспособљавање наставника за наставу у 21. вијеку, подизање на већи ниво креативности, сарадње и примјене нових технологија.

„Пројекат има за циљ да усклади наставне планове и програме и да уведе важне концепте и компетенције које ће бити од значаја за будуће генерације,  да се ученицима побољша преношење знања, учења и што бољу едукацију, казала је Илијићева.

20210812_095430.jpg (211 KB)

Дејан Шкриван, један од учесника семинара, казао је да ће четвородневна обука омогућити наставницима  да оно што су већ некада научили пренесу ученицима.

„Ми овдје већ пратимо технике напретка ученичких достигнућа, неке нове технике, како да час учинимо квалитетнијим и занимљивијим за ученике, а све са циљем да квалитет и знање наших ученика буде на што већем нивоу“, рекао је он.

У раду семинара учествовало је 107 професора средњих школа из Требиња и Билеће.