tadic

BANJA LUKA | Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Srpske Ognjen Tadić poručuje da OHR treba da bude ugašen, te da će se postarati da Srpska izmiruje svoje obaveze prema međunarodnoj zajednici i da bude poštovana kao članica zajednice naroda, dok ide ka evropskoj budućnosti...
Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić poručuje da će "partijska država biti mrtva onog časa kada stupi na vlast" i zalaže se za "slobodnu, demokratsku, pravnu, ekonomski održivu i društveno odgovornu Srpsku". "Ekonomske odluke uzimaće u obzir potrebe građana i nacionalne interese, a ne bankovne račune i lične želje nekolicine ljudi, bliskih vladajućoj partiji. Moramo učiti iz Vučićevog uspjeha u Srbiji i oblikovati naš pristup po uzoru na njegovu borbu protiv korupcije", navodi Tadić u intervjuu Srni.
Tadić želi da Srpsku predstavlja "dostojanstveno pred međunarodnom zajednicom i da služi kao uzor omladini naše nacije" te da se uvjeri da ljudi," koliko god da se pate svakoga dana, nisu izgubili nadu da će stvari krenuti na bolje".
"Najvažnije od svega je da ćemo početi da provodimo SDS-ov ekonomski program. Napravili smo niz kvalitetnih mjera osmišljenih za podsticanje industrijskog i poljoprivrednog sektora i ozdravljenje fiskalnog sistema. Mjere podrazumjevaju i stvaranje novih radnih mjesta, formiranje kancelarije za brzi odgovor, racionalizaciju javnog sektora, stvaranje fonda za poljoprivredni podsticaj kako bi se povećao izvoz", navodi Tadić.
On smatra da je potrebno postići konsenzus o ekonomskim pitanjima i ocjenjuje da je "ekonomska situacija katastrofalna, da je siromaštvo u porastu, kao i nezaposlenost, da je javni dug astronomski, a plate koja porodice zarađuju jedva mogu da pokriju polovinu osnovne potrošačke korpe". "Nije čudo što je svaki deseti stanovnik u posljednjih osam godina napustio Srpsku. Sela se prazne i zato što narod bježi u gradove u potrazi za boljim životom, a upis u osnovne škole je opao za 20 odsto. To znači da mlade porodice napuštaju zemlju, a bez njih nemamo budućnosti", navodi Tadić.
On poziva glasače da izađu na izbore i ocjenjuje da "ova zemlja ne može da priušti sebi još četiri godine Dodikove vlasti". "Imam potpuno povjerenje u naš sadašnji tim - oni su najbolji izbor za glasače i želimo da svi dođu i podrže nas 12. oktobra", rekao je Tadić.
Kadnidat Saveza za promjene poručuje da OHR treba da bude ugašen, te da će se postarati da Srpska izmiruje svoje obaveze prema međunarodnoj zajednici i da bude poštovana kao članica zajednice naroda, dok ide ka evropskoj budućnosti.
On smatra da "sadašnja vlast nudi samo obične fotografije iz Moskve, i to pred izbore", te da one "ne mogu da budu zamjena za osam godina potpunog neuspjeha u ekonomskom razvoju". "Treba nam vlast koja će od Rusije i Zapada napraviti naše istinske ekonomske partnere. Moramo privući strane investitore iz svih dijelova svijeta koji mogu da ulože svoj kapital, kako bismo iskoristili talenat naših ljudi i prirodna bogastva Republike Srpske", navodi Tadić za Srnu.
On ocjenjuje da se to može uraditi ako se "stavi interes naroda ispred svega i prestane koristiti Srpska kao partijska država u službi Dodika i njegovih bliskih saradnika" i tvrdi da "ima previše korupcije i nepotizma što plaši investitore".
Tadić ima "izuzetno poštovanje prema Vučiću i prema svim velikim stvarima koje je njegova vlada učinila" i navodi da je to "velika inspiracija".
"Planiramo da pobijedimo na ovim izborima, zahvaljujući našem programu i na osnovu onoga što nudimo narodu ove zemlje: promjene i priliku za bolji život. Ne računamo na jeftini pi-ar slikajući se sa Vučićem ili Putinom tri sedmice prije izbora kao što je to Dodik uradio. Što se tiče odnosa sa Beogradom, poslije naše pobjede, radićemo marljivo na zajedničkim ekonomskim projektima da bismo obezbijedili ekonomski rast i ugledaćemo se na njihovu borbu protiv korupcije", navodi Tadić "Najvažnije je da ojačamo ekonomiju - to je najbolji način da imamo stabilnu i bezbjednu Republiku Srpsku. Želim da krenemo za evropskom budućnošću i težimo ka tome da od Srpske napravimo državu koja će biti slobodna, demokratska, pravna, ekonomski održiva i društveno odgovorna", zaključuje Tadić.
SRNA