338029_1 BANJALUKA | Igor Radojičić uskoro bi mogao biti smijenjen sa pozicije predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, saznaje BN TV.

Plan za smjenu Radojičića iz najveće organizacije SNSD-a već je pripremljen, a najsnažniji zagovornici "puča" dolaze iz grupe mladih i uticajnih SNSD-ovaca iz Banjaluke. Među njima su i neki bliski saradnici premijerke Željke Cvijanović, inače potpredsjednice banjalučkog odbora SNSD-a.

Ova "petorka", koja će na predstojećem Saboru SNSD-a biti promovisana u snagu koja treba da reorganizuje i unese svježu krv u SNSD, već danima intenzivno lobira u gradskoj organizaciji SNSD-a kako bi Radojičiću izmakli fotelju šefa banjalučkog odbora.

Koliko se akcija drži u tajnosti, najbolje svjedoči i to što o tome još nije obaviješten ni sam predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Najveći problem za "pučiste" u banjalučkom SNSD-u predstavlja činjenica da je Radojičić, bez obzira na očigledne probleme sa vrhom stranke, i dalje ima odličan unutarstranački rejting u Banjaluci, o čemu svjedoči i sama činjenica da je jesenas osvojio čak 25.000 ličnih glasova, što je najbolji rezultat na nivou Republike Srpske.

S druge strane, čini se da je i samom Radojičiću jako stalo do najvećeg odbora SNSD-a, što se i ne libi da signalizira javnosti. O tome najbolje govori i to što na njegovim profilima na društvenim mrežama posljednjih mjeseci dominiraju fotografije sa sastanaka po mjesnim odborima gradskog SNSD-a.

Time Radojičić, po svoj prilici, šalje poruku samom vrhu stranke da još čvrsto drži gradski SNSD u svojim rukama i da bi svaka akcija protiv njega mogla da izazove nesagledive posljedice po najveću organizaciju SNSD-a.

BN TV