IMG_20240603_091301_resized_20240603_091340528.jpg (311 KB)

У требињском Дому младих,  данас ће бити отворен 14. фестивал дјечијих представа Требиње 2024, а на репертоару овог традиционалног фестивала су остварења позоришта из Мостара, Подгорице, Тузле и Требиња.

Према ријечима Дејана Мирковића, замјеника директора Дома младих, који је гост „Теме јутра“, у оквиру фестивала биће одигране четири представе. Позива све који воле позориште да уживају у фестивалским остварењима.

„Првог фестивалског дана, данас, Луткарско позориште Мостар извешће представу „Кариус и Бактус“. Представа је рађена по норвешкој култној дјечијој књизи, врло је актуелна и корисна јер утиче на ниво здравствене свијести о хигијени уста. Пуна је ненаметљиве дидактике и мудрости за малу дјецу. Другог фестивалског дана наступиће “Корифеј театар Подгорица” са представом “Луцкасти кловнови”. У сриједу, 5. јуна, на репертоару фестивала је представа “Разбибрига” Театра Тузла, а посљедњег дана у четвртак, 6. јуна домаће позориште Културна сцена “Мале ствари” извешће представу “Мјесечева шума”, каже Мирковић.

Наводи да ће у оквиру фестивала бити организована и изложба радова најмлађих наших суграђана инспирисана одиграним представама.

Све представе се играју у Дому младих, у терминима 10:30 и 13 часова. Цијена улазнице је три марке.

Са Дејаном Мирковићем, замјеником директора Дома младих Требиње разговарао Дарко Куртовић.