20240105_091639.jpg (254 KB)

Након што смо га у октобру гледали у његовој дипломској представи „Бели марципан“, јутрос смо у студију Радио Требиња угостили глумца Митра Милићевића, студента генерације на Факултету драмских уметности у Београду. 

Занимало нас је шта се, с дипломом, промијенило у његовом животу и игра ли и даље представу с којом је гостовао на требињском ИНТЕРДИфесту Мале ствари.

„Представа и даље живи, играмо је барем једном мјесечно и све који долазе у Београд позивам да је погледају. С обзиром да сам на мастер студијама, нема велике промјене у животу, пошто сам и даље студент. Свакако да осјећам задовољство јер сам завршио једно велико животно поглавље, а при том и добио награду 'Мата Милошевић' за студента генерације, па је задовољство још веће“, прича Митар.

Занимљива нам је била прича о његовим глумачким почецима.

„Kао клинац сам тренирао џудо и задобио сам хроничну повреду леђа, тако да ми је с 13 година дијагностикована дискус хернија. Kако ми је речено да не смијем да се бавим спортом неколико година, мајка ме је самоиницијативно, на своју руку, уписала на глуму. До тада сам свега три пута био у позоришту и глума ме уопште није занимала, али сам је заволио већ од прве улоге, оне Пере писара у ’Госпођи министарки’. То прво искуство ме је увукло у свијет глуме и ето, данас сам професионални глумац“, појашњава наш гост.

Митра, поред позоришта, можемо гледати и на тв екрану, а пуно утисака носи из сарадње са познатим глумцима, од којих нам је препричао искуство са чувеном Олгом Одановић.

„Иако је не познајем приватно, већ се видимо само на снимањима, осјећам пријатност која исијава из ње и доживјавам је као да ми је рођена баба. Увијек пита како сам, све саслуша, даје добронамјерне савјете и према свима је таква. Толико је додавала нових ствари, толико је покушавала да ме засмије, да ми је најтеже било снимати с њом. Нисам могао да снимим своје сцене, јер њене импровизације немају краја, али на крају смо ипак успјели“, каже Митар и објашњава да се заправао снимање прекида много пута да би се глумци исмијали.

Ускоро ћемо те сцене гледати у новим епизодама серије „Радио Милева“, а надамо се да ће и са мастер представом, која ће бити готова на љето, гостовати на требињским даскама које живот значе.

До тада, послушајте о чему су још са Митром Милићевићем разговарали Биљана Медар и Дарко Kуртовић.