20240326_093046.jpg (483 KB)

Тренер Ватерполо клуба „Леотар“ Никола Љешковић, гостујући у Јутрањем програму Радио Требиња, рекао је да је затворени базен био основа за поновно покретање ватерполо спорта у нашем граду и истакао да су британски ватерполисти рекли како је требињски базен најбољи на којем су играли.

„Тренутно немамо традицију ватерпола у нашем граду, већ имамо историју, а на традицији треба да радимо. Уз затворени базен и све услове који су нам пружени, сада тренирамо 12 мјесеци у години. Млади морају да буду носиоци игре, да бисмо све више развијали ватерполо у Требињу“, каже Љешковић.

Најавио је нову лигу, али и предстојеће турнире у нашем граду.

„Ради се на омладинској ватерполо лиги, која стартује у априлу са осам екипа из Босне и Херцеговине и Хрватске, по турнирском систему. У сарадњи са већином бх клубова одлучили смо да идемо корак даље, а надамо се и проширењу лиге наредне године, односно прикључивању појединих клубова из Црне Горе“, наводи тренер ватерполиста.

„На затвореном базену од десетог до 12. маја организоваћемо први Међународни турнир 'Леотар куп', за 2010. годиште и млађе, на који су се већ пријавиле екипе из Њемачке, Србије, Црне Горе и Републике Српске, а турнир на отвореном базену планирамо у августу“, истиче Љешковић.

Он нам је препричао и неке занимљиве анегдоте са такмичења, шта се дешава под водом током утакмица и открио нам је шта значе неки ватерполо изрази, осврнули смо се прошлост ватерпола у Требињу, говорили о будућим плановима али и истакли колико је ватерполистима важна подршка публике. Све то послушајте у разговору који су водили Ратомир Мијановић и Биљана Медар.