IMG_20240619_093309.jpg (337 KB)

Позоришни комад „Оркестар Титаник“, настао по тексту савременог бугарског писца Христа Бојчева, у адаптацији и режији Жељка Милошевића премијерно ће бити изведен вечерас у позоришној сали Kултурног центра Требиње.

„Оркестар Титаник“ је прича о четири скитнице које живе на напуштеној жељезничкој станици под деспотском влашћу криминалца Мета, који се представља као чувени диригент и интелектуалац Мето фон Метојан.

Бескућници очајнички желе отићи и непрестано исчекују воз, али возови не стижу у напуштену станицу. Једнога дана, воз ипак улази у станицу и из њега излази непознати човјек, представља се као Хари Худини и нуди рецепт за спас.

У представи, која је настала у продукцији Kултурног центра Требиње, играју Дарко Kуртовић, Зоран Јакшић, Бојан Нинковић, Владимир Самарџић и Жељко Милошевић.

Сценографија, костим и избор музике, ђело су Жељка Милошевића. Сликарске радове и декорацију урадио је Радивој Милић, монтажу звука Зоран Бегенишић, шминку Ивана Ћеранић, суфлер је Милица Салата, а техничка подршка Огњен Грубач и Жељко Милетић.

Представа почиње у 20 часова.

Уочи вечерашње премијере, са глумцима Зораном Јакшићем и Бојаном Нинковићем разговарао је наш Дарко Kуртовић, који је такође члан глумачке поставе „Оркестра Титаник“.

1000071681.jpg (482 KB)