IMG_20240626_091639_resized_20240626_091710660(1).jpg (376 KB)

Чланови Удружења књижевника Републике Српске – Подружница Требиње учествоваће и ове године у манифестацији „Видовданске свечаности“, а тим поводом наш гост у Јутарњем програму био је Доброслав Ћук, потпредсједник требињске подружнице.

Он је рекао како ће најприје вечерас у 19.30 бити одржано пјесничко вече „Видовдански књижевни сусрети Требиње 2024”, са пјесницима из Србије, Црне Горе и Херцеговине.

„У свечаној пјесничкој вечери, посвећеној Видовдану, учествују - из Србије Марија Викторија Живановић и ансамбл „Бројаница”, из Црне Горе Милица Бакрач и Аћим Вишњић и из наше подружнице Радослав Милошевић, Олгица Цице, Светлана Буђен, Сузана Љепава, Наташа Станић, моја маленкост и модератор Здравка Бабић“, каже Ћук и наводи да се сви пјесници радују вечерашњој манифестацији.

„Aко буде лијепо вријеме, a надамо се да хоће, програм ће бити одржан на платоу испред Музеја Херцеговине, а у случају кише, у сали ове установе. Позивамо све наше суграђане да дођу на пјесничко вече, на којем ћемо, надамо се, заједно уживати и бити задовољни, баш као што смо били и прошле године“, истиче потпредсједник требињске подружнице Удружења књижевника РС.

Ћук каже да ће требињски пјесници сутра, од 20 часова, увеличати отварање сталне поставке „Традиционално народно пјевање Требиња и околине” и „Клобук кроз вијекове” у депандансу Музеја Херцеговине, „Задужбини Милорада и Дубравке Кујачић” на Ушћу.

„На сутрашој манифестацији учетвоваће, осим наших пјесника, мушка пјевачка група „На камену камен” из Требиња и млади гуслар Милан Андрић, а биће отворена изложба  Јелене Анђелковић, дипломираног етномузиколога из Београда, која је до 2007. године провела истраживања у нашем, херцеговачком крају“, каже Ћук.

О учешћу чланова Удружења књижевника Републике Српске – Подружница Требиње у „Видовданским свечаностима“, али и у осталим манифестацијама које предстоје, са Доброславом Ћуком разговарао је Дарко Куртовић.