20230915_092900.jpg (395 KB)

У Требињу ће сутра у Kултурном центру Удружење "Baby Artysh" из Београда и Удружење за његовање и развој музичког стваралаштва код дјеце "ЛирАрт" из нашег града одржати Мастер клас на тему "Музика и покрет као подстицај психомоторног развоја беба и дјеце од нула до 36 мјесеци".

Мастерклас се састоји од двије интерактивне, развојне радионице и интерактивног концерта.

У оквиру прве радионице, која почиње у 10 часова и 15 минута, проф. др Марина Ђелић, педијатар са Медициниског факултета у Београду, процјењиваће психомоторни развој дјеце и причати о значају ране стимулације.

На другој радионици, од 11 часова и 30 минута, коју ће водити пијаниста, спец. за музику и покрет, докторант Неда Алексић са Kинезиолошког факултета у Загребу и Медицинског факултета у Београду, биће представљене активности, које се, кроз музику и покрет, могу примијенити у односу са децом.

Од 17 часова биће организован Бабy Артyсх концерт, уз виолинисту Бојану Дадић, Неду Танасијевић на флаути , пијанисту Емилију Петковић и водитеља програма Неду Алексић.

Пријаве за мастерклас су на линку:

https://forms.gle/VxS3ZAqY7EHuTaZx5 ,

а у Јутарњем програму са Недом Алексић и Марином Ђелић из "Baby Artysh" те Недом Танасијевић и Милисавом Сукоњицом из "ЛирАрта" о сутрашњим радионицама и концерту разговарали су Дарко Kуртовић и Биљана Медар.