Folklor 15.jpg (526 KB)

У препуној сали Културног центра Требиње, вечерас је одржан традиционални годишњи концерт ГКУД „Алат Свислајон“, гдје су се народном пјесмом и игром требињској публици представиле све категорије овог друштва, од најмлађих чланова до ветерана.

Предсједник „Алата“ Недељко Ламбета рекао је да је претходна година била специфична због вируса корона, те да нису били у могућности да организују бројне турнеје које су планирали.

Folklor 1.jpg (539 KB)

„Вечерас је наступило 255 учесника, од којих најмлађи члан има три и по, а најстарији 67 година. Морам рећи да се ни најстарији чланови не сјећају да је била оваква заинтересованост суграђана за годишњи концерт као вечерас, па су све карте продате још јуче. Због тога смо одлучили да и сутра вече за све Требињце који нису успјели да дођу вечерас, поновимо годишњи концерт у исто вријеме на истом мјесту“, казао је Ламбета.

Он је додао да до краја године планирају направити и ревију народних ношњи, јер је „Алат“ познат по богатству ношњни, а уједно ће најавити и планове за наредну, 2023. годину.

Подсјећамо, ГКУД „Алат Свислајон“ ће и сутра вече одржати годишњи концерт у Културном центру, са почетком у 19 часова.

Улазнице, чија је цијена 5 КМ, биће доступне од сутра ујутру на благајни Kултурног центра Требиње.

Folklor 10.jpg (589 KB)

Folklor 3.jpg (588 KB)

Folklor 5.jpg (606 KB)

Folklor 8.jpg (628 KB)

Folklor.jpg (940 KB)

Folklor 11.jpg (728 KB)