Џудиста „Леотара“ Игор Ђурица најбољи је спортиста Требиња у 2019. години, док је признање за најбољи спортски колектив нашег града у прошлој години припало Кошаркашком клубу „Леотар“.

izbor-sportiste-4.JPG (221 KB)

Признања најбољима вечерас су додијељена на избору спортисте године, који традиционално организују ЈУ „Требињеспорт“ и Глас Требиња под покровитељством Града Требиња.

Најбољи спортиста Требиња Игор Ђурица у прошлој години постао је сениорски џудо првак Балкана, првак БиХ у конкуренцијама сениора и млађих сениора, а проглашен је и најбољим џудистом Српске у 2019. години.

izbor-sportiste-5.JPG (232 KB)

Највише признање међу спортским колективима – кошаркаши „Леотара“ заслужили су освајањем титуле шампиона Републике Српске и пласманом у бх. лигу, а прошле године били су учесниици и завршнице куп такмичења Српске и БиХ.

Друго мјесто међу најбољим спортистима припало је атлетичару „Требиња“ Марку Шуковићу, а треће су подијелили атлетичарка „Леотара“ Емилија Кушић и кошаркаш „Леотара“ Дејан Шакотић.

izbor-sportiste-1.JPG (206 KB)

izbor-sportiste-2.JPG (191 KB)

Најбољи спортисти и спортски колективи

Другопласирани спортски колектив је Џудо клуб „Леотар“, док је треће мјесто припало Рукометном клубу „Леотар“ и Женском кошаркашком клубу „Леотар 03“.

Признање за најбољег спортског радника припало је Дражену Шегрту, спортском директору а прошле године и шефу стручног штаба Кошаркашког клуба „Леотар“.

Посебна признања уручена су - за постигнуте резултате у пливању Милошу Ћеранићу, за резултате у спорту Женском одбојкашком клубу „Леотар“, те за несебичне акције у еколошком очувању града Бициклистичком клубу „Леотар“.

izbor-sportiste-3.JPG (229 KB)

Награда „Златно перо“ отишла је у руке новинара Радио Требиња Ратомира Мијановића, најбољи спортски судија је Драган Краљ, награда „Пријатељ спорта“ додијељена је Блажу Шупљеглаву, док је „Амбасадор спорта“ кошаркашка репрезентативка Србије Николина Милић.

izbor-sportiste-8.JPG (160 KB)

Признања - најбољи спортски радник, "Златно перо" и "Пријатељ спорта"

Златне плакете за животно дјело додијељене су Рајку Радуловићу, Драгу Гаћиновићу, Радомиру Милићу и Лазару Ратковићу. Постхумне плакете истакнутим спортским радницима уручене су за Милана Бубала и Павла Смрзлића.

izbor-sportiste-7.JPG (195 KB)

Златне плакете за животно дјело

На основу приједлога пристиглих из требињских клубова – проглашени су и најперспективнији спортисти Требиња у 2019. години, а то су: одбојкашица Катарина Вулић, џудиста Видак Маљевић, рукометашица Тања Ратковић, атлетичарка Катарина Филиповић, кошаркаш Милан Ждралић, бициклиста Раде Тешановић, одбојкашица Стефанија Пајић, атлетичар Игор Зеленовић, кајакаш Горан Краљевић, рукометаш Радован Турнић, стријелац Недељко Спаравало, пливачица Сара Ратковић, пливач Вук Данојлић, кошаркашица Ивана Даковић, фудбалер Јулијан Вукановић, каратиста Филип Милинић и спортски плесач Немања Ђерковић.

izbor-sportiste-6.JPG (207 KB)

Најперспективнији спортисти

Поздрављајући спортисте и спортске раднике, градоначелник Требиња Мирко Ћурић казао је да Градска управа вреднује рад и труд оних који су увијек били најбољи амбасадори нашег града, те издваја значајна средства за спорт и функционисање спортских колектива.

Притом, напоменуо је Ћурић, изграђен је или реконструисан значајан број спортских терена у требињским насељима, Требиње је добило је модеран атлетски стадион, а улагања у ову врсту инфраструктуре, додао је, омогућиће да наш град постане - препознатљив спортски центар.

„Наш је циљ да заједно са свима вама у спорт ангажујемо што више дјеце - и то ће бити заједничко признање за све нас“, поручио је Ћурић.