20201023_121006.jpg (251 KB)

Требиње ће до почетка наредне године добити још једну модерну саобраћајницу са шеталиштем,  која ће повезати Хидроелектрану Требиње 2 и насеље Горње Полице.

Пројектом уређења трасе бивше жељезничке пруге, који финансирају „Хидроелектране на Требишњици“, биће омогућено повезивање мале бране и градског средишта.

Гордан Мишељић, директор „Хидоелектрана на Требишњици“ истиче да је основна идеја реализације овог пројекта, вриједног 510.000 KМ, без ПДВ-а, изградња коловозне  траке ширине 5 метара, са шеталишном траком ширине 1.6 метара и лед расветом. Рок за завршетак  радова је 90 дана.

20201023_120356.jpg (319 KB)

Градоначелник Мирко Ћурић рекао је да је ово веома важан пројекат за град, те да ће овај дио Требиња добити сасвим нови изглед.

„Изградња ове саобраћанице биће значајна за све Требињце али и за туристе“, истакао је Ћурић.

 „Већ наредне седмице очекујемо почетак радова на великој обилазници око Требиња, а они се односе на почетак изградње моста на Требишњици, коју ће финансирати Хидроелектране на Требишњици, а Град Требиње се обавезао да проведе комплетну експропријацију земљишта будуће обилазнице“, најавио је Ћурић.

Он је најавио и наставак изградње шеталишта према манастиру Тврдош.