IMG_3777.JPG (165 KB)

У Требињу је данас свечано отворена трећа Зимска школа физике у организацији Друштва физичара источне Херцеговине, која ће до 17. јануара окупити најбоље младе физичаре. Учесници школе су дјеца са најбољим резултатима из физике из цијеле Републике Српске, али овај пут са специјалним гостима из Србије.

„Током пет дана школе, у цјелодневним теоријским, рачунским и лабораторијским заврзламама, преко 50 ученика имаће задовољство и прилику да још дубље проникне у тајне свијета који нас окружује“, истакао је Доброслав Слијепчевић из Друштва физичара источне Херцеговине.

Предсједник Скупштине Града Требиње Драгослав Бањак, који је свечано отворио трећу Зимску школу физике је нагласио да је ова  школа природна допуна наставног плана и програма, који се проводе у Републици Српској и омогућују ученицима који могу и желе више да прошире своја знања.IMG_3787.JPG (209 KB)

"Оно што је далеко важније јесте да науче основе методологије истраживања, а то је уједно и један од најважнијих циљева савременог образовања. Учествујући у зимској школи физике, ученици добијају могућност да развију више нивое когнитивних вјештина што подразумијева стваралачко, креативно и проблемско размишљање. На крају све то омогућава да се много лакше ученици носе не само са задацима из природних наука већ и у неким каснијим фазама живота и много сложенијим животним проблемима" рекао је Бањак.

IMG_3782.JPG (211 KB)

Зимску школу физике подржао Град Требиње, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Републички педагошки завод Републике Српске, Гимназија „Јован Дучић“, Факултет за производњу и менаџмент из Требиње, као и бројни требињски привредници.