IMG-4380.jpg (289 KB)

Претпосљедне вечери „Требиње џез фестивала“ популарна џез пјевачица и композиторка Лена Ковачевић одржала је концерт у препуном амфитеатру на Црквини.

Лена Ковачевић каже да се бескрајно радује што је дошла први пут у Требиње управо на фестивал џеза:

„Ја сам о Требињу много слушала и чула да је најлепши град у овом региону. Стварно сам почаствована да сам крочила у овај град, а да је везано за музику“.

Лена годинама истрајно ствара, не одустајући од циља да квалитетним звуком допре до што ширег аудиторијума. Њене пјесме, које одишу суптилним преплитањем џез и поп звука, постале су препознатљиве и радо слушане.

„Људи су очито јако заинтересовани за поп-џез. Ми много свирамо, свуда су нам пуне сале и ја сам више него срећна због тога. С друге стране, то што ја радим није баш толико некомерцијално. Да сам остала, можда, у класичном џезу, наравно да бих имала публику, али то је друга врста публике. Ово је нека радио-публика јер чињеница је да је радио постао главни промотер мојих песама“, истакла је Лена Ковачевић.

IMG-4249.jpg (302 KB)

Додаје да се за џез опредијелила сасвим случајно када је од своје професорке клавира добила албум „You Must Believe in Spring“ Била Еванса:

„Ја сам се заљубила у тај албум. Нисам студирала џез с намером да бих се искључиво њим бавила, него ми се допала структура џеза, та меланхолија и хармонизација. Хармонизација џеза је нешто што је фантастично и то је оно што ме је привукло“.

Лена је вечерас изводила пјесме са својих студијских албума и бројне хит-синглове, али и нумере Момчила Бајагића Бајаге, компоноване за потребе филма „Није лоше бити човек” који је режирао њен отац Душан Ковачевић. Публика је уживала у специјалном извођењу традиционалних српских пјесмама „Густа ми магла паднала“ и „Запевала сојка птица“, као и у њеном најновијем синглу „Ти си мој бол“, који је недавно премијерно извела на фестивалу у Херцег Новом.

У амфитеатру на Црквини побрала је све симпатије љубитеља добре музике и лаганих нота.

Први „Требиње џез фестивал“ завршава се сутра, 28. августа концертом Васила Хаџиманова и његовог бенда у рок бару „Андерграунд“.

Културни центар Требиње организовао је „Требиње Џез фестивал“ уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске, Кабинета предсједника Републике Српске, Града Требиња и компаније М:тел.