IMG_20210429_150733.jpg (216 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас је уприличио пријем за представнике Атлетског савеза Београда и чланове Атлетског клуба „Партизан“ који су на припрема у Требињу.

На пријему су договорени и будући кораци сарадње.

Први човјек Требиња је захвалио атлетичарима из Србије што су град на Требишњици изабрали за своје одредиште гдје ће се припремати за будућа такмичења.

„Требиње има потенцијал да у њему буду спортске припреме, то сада и доказујемо. Свако седам до десет дана долазе нам клубови из Српске, Србије и нама то итекако значи, поготово што наш град позитивно коментаришу бројна звучна спортска имена. Похвале да је у Требињу све на завидном нивоу су нама подстрек да још више улажемо у људе и у инфраструктуру, а првенствено у нашу дјецу, која би требало да буду више на спортским теренима него за компјутерима“, рекао је Ћурић.

Он је најавио да је у сарадњи са атлетичарима из Србије могућа и организација једног озбиљног атлетског митинга у догледно вријеме.

Александра Рус Глигић, генерални секретар Атлетског савеза Београда је истакла да Требиње има феноменалне услове за припреме атлетичара.

„Стаза и сви услови су стварно феноменални, вријеме нас је послужило и све оно што смо чули лијепо о Требињу је заиста тако. Ми смо отворени за сваки вид сарадње у атлетици. Дворана коју ви тренутно немате, а ми имамо у неком зимском периоду биће на располагању вашој дјеци“, навела је она.

Петар Глигић, руководилац пионирско-јуниорске секције Атлетског клуба „Партизан“ каже да су први пут на припремама у Требињу и да одавде носе изузетне утиске.

„Људи су нас дочекали као нигдје до сада, услови су одлични, ови услови заслужују један врхунски митинг“, рекао је Глигић.

Милан Павловић, генерални секретар Атлетског клуба „Партизан“ је рекао да ће и наредних година долазити на припреме у Требиње.

Атлетичари из Србије у нашем граду боравиће до 4. маја.