EZHiP.jpg (119 KB)

Од 6. до 8. септембра организовано је путовање за чланове хорова Света Анастасија Српска и Свети Василије Острошки и Тврдошки.

У оквиру путовања наши појци су посјетили музеј-српску кућу-конзулат и упознали се са страдалном историјом нашег народа у току Првог свјетског рата од стране кустоса г-дина Сарамандића.

На острву Видо служен је помен пострадалим у једном од највећих егзодуса у историји нашег народа, положен је и вијенац од херцеговачког цвећа у воде Јонског мора на мјесту које је постало гроб хиљадама српских војника, познатом по називу Плава гробница.

Такође су посјетили и храм Св. Спиридона, цјеливали његове свете мошти и сусрели се са живим предањем Светитеља Христове Цркве из четвртог вијека, које је и данас присутно у љубави наших домаћина Крфљана. Одржали су мини концерт и дружили се са младима организације „Wilde Rose“ који се баве повезивањем младих Eвропе.

EZHiP-Krf.jpg (91 KB)

У недјељу, 8. септембра, служили су и појали Свету литургију у храму Живоносног Источника у Дасији на дан када Црква у Елади слави Рођендан Пресвете Богородице. (Испод порте овог храма било је од 1916. до 1936. гробље војника Моравске дивизије).

EZHiP1.jpg (213 KB)

Ово путовање је уједно и мала пажња и захвалност дјеци и младима нашег требињског саборног храма, који показују жртву и љубав и добровољно долазе на пробе и пјевањем на богослужењима и културним дешавањима доприносе животу наше црквене заједнице, нашег града и наше епархије.