Фондација Епархије захумско-херцеговачке и приморске "Свети Вукашин" покренула је хуманитарну акцију за помоћ нашем 34-годишњем суграђанину Слободану Милићевићу који живи у неусловном стану и болује од атрофије мишића, због чега је непокретан већ годину дана.

210114658_332319595092196_7724377899847367143_n.jpg (80 KB)

Слободан је тренутно смјештен у требињској Болници, а уз адекватну медицинску његу очекује се да ће његово мишићно ткиво бити рехабилитовано, док се, уз помоћ хуманих људи, не оспособе услови за живот у породичном стану.

Слободанов отац је преминуо, а болесна мајка смјештена је у Болницу за хроничну психијатрију Модрича.

Предраг Марић, члан Фондације “Свети Вукашин” за Радио Требиње каже да Слободан живи у нељудским условима и да је акција усмјерена за његово оздрављење и живот достојан човјека.

“Покренули смо акцију да помогнемо нашем суграђанину Слободану који има вољу да живи, смјештен је у Болницу Требиње, гдје му је већ пружена основна здравствена помоћ, постоји шанса да се ускоро пошаље у неку бању, на рехабилитацију. Наш апел је имао велики одзив, људи нам се јављају јер желе да помогну. У контакту смо са надлежним службама и градском управом, очекујемо помоћ цијеле наше локалне заједнице, како бисмо спасили живот младом човјеку који је стицајем околности дошао у тешку животну ситуацију”, наводи Марић.

Чланови Фондације, додаје, до сада су из неусловног стана избацили дијелове који су упропаштени због испуштања воде и канализације, при чему је влага прелазила у сусједне станове.

213016188_332319778425511_2198245803280985414_n.jpg (233 KB)

“Желимо да што прије обновимо стан, како би Слободан имао гдје да се врати након опоравка. Примарни су грађевински радови, да се постави подлога и ламинат, а онда да се крене са санирањем воде и канализације, па је сада најпотребнија помоћ у грађевинском материјалу”, прецизира Марић.

Он наводи да је свештеник Милош Мандић, секретар Фондације, већ ангажовао медицинске сестре које ће Слободану, након повратка у стан, пружати потребну медицинску помоћ, а у његову даљу рехабилитацију укључиће се и чланови ове Фондације и сви други људи великог срца.

Центар за социјални рад Требиње породици Милићевић пружа све врсте помоћи и услуга у складу са Законом о социјалној заштити и Породичним законом већ 15 година, истиче вршилац дужности директора ове установе Зоран Анђушић.

“Наша установа је била активно укључена у сва дешавања у породици Милићевић и пружала сву законом предвиђену помоћ и услуге. Прилиликом погоршања Слободановог здравственог стања, предузели смо низ активности за његов смјештај у Болницу Требиње, Центар се ангажовао и око хоспитализације његове мајке Kовиљке у психијатријску болницу ‘Јакеш’ у Модричи. У сталним смо контактима и упућени у све радње које Фондација ‘Свети Вукашин’ проводи око санирања стамбеног простора породице Милићевић, наставићемо све активности на том плану, у домену овог Центра”, појашњава Анђушић.

Град Требиње је на располагању за помоћ породици Милићевић и обољелом Слободану, потврђено је за Радио Требиње у кабинету градоначелника Мирка Ћурића.

Из Фондације “Свети Вукашин” упутили су позив свим добрим људима да се придруже акцији помоћи Слободану Милићевићу.

Слободану се може помоћи новчаним прилозима који се могу оставити у добротворним кутијама, постављеним у продајним објектима у граду и код црквењака у требињском Саборном храму, уплатом на жиро рачун 5517002204081161 - Уни Kредит банка Бања Лука и на пеј пал www.paypal.me/svetivukasin те у грађевинском материјалу за санацију стана.

Сви који желе да активније учествују у хуманитарној акцији за помоћ Слободану Милићевићу треба да се обрате секретару Фондације, свештенику Милошу Мандићу, на телефон број 065/775-767.

Припремила Влатка Мусић.