Goran Bulaic.jpg (111 KB)

Угледни црногорски редитељ и драматург Горан Булајић умро је данас у 67. години, а тужна вијест коју преносе сви медији региона погодила је и Требиње у којем је Булајић био један од обновитеља “Фестивала фестивала” престижне културне манифестације драмски аматера некадашње Југославије.

“Горан Булајић је дао велики допринос у обнављању Фестивала фестивала 2002. године и од тада је био члан Умјетничког савјета испред Републике Црне Горе, мада је обављајо и друге бројне функције  манифестације. Једном ријечју, велики и поуздан сарадник који ће нам недостајати и због чега му Требиње остаје захвално”, кажу у Савјету за културу града Требиња и Умјетничком савјету Фестивала фестивала.

У Kраљевском позоришту Зетски дом на званичној Фејсбук страници тог театра, гдје је данас објављена вијест о његовој смрти, наведено је да је Црна Гора због његове смрти остала сиромашнија за једног великог ствараоца - драматурга и редитеља.

Горан Булајић рођен је 1957. године у Никшићу, а током дуге каријере режирао је више десетина позоришних комада широм Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине и Сјеверне Македоније.

У једном од разговора са Булајићем, током трајања требињског Фестивала фестивала, заРадио Требиње је изјавио да позориште доживљава као игру, забаву, али и поруку и поуку коју мора да има свака добра представа, те да се он зато и труди радити такве представе и селектовати такве представе из Црне Горе да дођу у Требиње.

Осим театра, режирао је и бројне телевизијске драме, руководио је Дечјим позориштем у Подгорици, Kоторским фестивалом за дјецу, Драмским студиом у Никшићу, драмским програмом Радио телевизије Црне Горе.

Недавно је на прослави 70. годишњице ЦНП-а добио и статус доживотног члана те театарске куће.

У Kраљевском позоришту Зетски дом режирао је представу "Није човјек ко не умре", која је премијеру имала 2005. године.

“Памтићемо Горана као дивног колегу, пријатеља и оца”, навели су из Зетског дома, а у Савјету за културу града Требиња и Умјетничком савјету Фестивала фестивла наводе да му Требиње остаје захвално за све што је учинио у напретку овдашње културе.