folklor1 TREBINJE | I drugi dan prvomajskog vikenda u našem gradu u znaku je folklora. Turistička organizacija grada Trebinja u saradnji sa agencijom „Blue diamond events“ iz Beograda priredila je večeras na Trgu slobode drugi Međunarodni festival folklora, na kojem je nastupilo osam folklornih ansambala - iz Trebinja i zemalja Balkana.
Uz tri domaća kulturnoumjetnička društva – „Alat“, „Hercegovinu“ iz Petrovog Polja i ANI „Jovan Dučić“, na festivalu su pjesmom i igrom folklornu tradiciju svojih krajeva i naroda predstavila i po dva ansambla iz Bugarske i Grčke, te društvo iz Turske.

folklor2 Koncertu na Trgu slobode prethodio je svečani defile učesnika ulicama Trebinja, od hotela Leotar, mostom Iva Andrića i Dučićevom ulicom do bine na trgu.
Poželjevši gostima dobrodošlicu, festival folklora otvorio je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Grada Trebinja Zoran Milošević.

„Za Trebinje se kaže da je grad sunca, vina i platana i to je ono što nam je priroda podarila. A ono za šta smo se mi pobrinuli – to je da ovome našem gradu podarimo dušu i nadaleko poznatu našu gostoljubivost. Hvala vam što ste vašim lijepim nošnjama uljepšali ovaj naš grad“, rekao je Milošević.
R.S.