nikolic

Требињка Милена Николић, чланица репрезентације БиХ и ЖФК Спартак из Суботице, 4. марта проглашена је за најбољу фудбалерку Србије у 2015. години.

За ту ласкаву титулу изабрана је на сједници Извршног одбора Фудбалског савеза, након што је освојила највећи број гласова капитена клубова Прве и Супер лиге Србије.

Иако није прво, за њу је ово, како каже, највеће признање - поготово што је остварено у јакој конкуренцији на нивоу националног првенства и у околностима када је само у њеном клубу, вишеструком шампиону Србије, било више кандидаткиња за титулу најбоље фудбалерке сезоне.

„Посебну драж признању даје то што су капитени свих екипа са којима играм гласали за мене. С друге стране, квалитет појединца не би изашао на видјело да није било добре игре цијеле екипе, па овај успјех није само мој - већ мог клуба“, каже Милена за Радио Требиње.

nikolic222

Милена већ 13 година игра фудбал. И у њеном случају, каже, успјеху су претходиле године напорног тренирања, који су у почетку пратиле и предрасуде околине - увјерене да фудбал, углавном мушки спорт, и није најбољи избор за дјевојчице.

„Иза сваког признања и успјеха стоји веома велики труд и уложени рад спортисте. Заиста није било лако - из године у годину сам веома напорно тренирала, улагала себе у спорт, много чега се одрицала, а на крају је као резултат ипак дошло ово признање”, истакла је Николић за Радио Требиње, додајући да на срећу и предрасуде према дамама са „бубамаром“ постају све више прошлост, у годинама када и код нас женски фудбал доживљава све већи напредак и медијску афирмацију.

Најбоља фудбалерка Србије открива да јој је тренутни циљ да са својом екипом одбрани титулу шампиона државе и наслов побједника националног купа, да би се потом посветили што бољим наступима на европској сцени.

Ова двадесеттрогодишња Требињка своју каријеру планира да настави у иностранству, при том не занемарује ни своје обавезе изван фудбала: апсолвент је Факултета за физичко васпитање и спорт, а у скорије вријеме требало би и да дипломира.

Интересантно је напоменути да је Милена Николић била стријелац јединог поготка у побједи селекције БиХ против Србије у квалификацијама за одлазак на Европско првенство.
Јела Вучковић