Претпосљедње вечери такмичарског програма „Фестивала фестивала“ на сцени Културног центра изведена је представа „Арт“ Градског позоришта Требиње.

IMG_1382.jpg (129 KB)

Комад француске списатељице Јасмине Резе – о три најбоља пријатеља чија расправа о једној апстрактној слици прераста у драму личних конфликта, у којој испливава све оно што их дијели у животним погледима а што је бивало прећутано – режирао је Жељко Милошевић а извели су га требињски глумци Зоран Јакшић, Дарко Kуртовић и Владимир Самарџић.

IMG_1292.jpg (125 KB)

IMG_1250.jpg (76 KB)

Признање протагонисте вечери жири публике додијелио је Дарку Куртовићу за улогу Марка.

Претходно је, у оквиру пратећег програма фестивала, у Културном центру одржана трибина „Културно-умјетнички аматеризам Балкана - Изазови и перспективе аматерских позоришта“.

IMG_1218.jpg (94 KB)

IMG_1214.jpg (177 KB)

Такмичарски програм овогодишњег „Фестивала фестивала“ завршава сутра – представом „Поморанџина кора“ Трстеничког позоришта, коју је по тексту Маје Пелевић режирала Бранислава Стефановић.

Остварење из Трстеника освојило је друго мјесто на овогодишњем 62. Републичком фестивалу аматерских позоришта Србије у Кули.

Све представе „Фестивала фестивала“ играју се у позоришној сали Културног центра, са почетком у 20 часова и 30 минута.

Ове године, за разлику од досадашње фестивалске праксе – проглашење најбољих и додјела награда неће бити исто вече по завршетку такмичарског програма, већ сутрадан, у петак, 30. јула, када ће бити изведена и професионална представа ван конкуренције „Једини пут“, у продукцији СКК „Сербика“ Гњилане и Дома културе Грачаница.

Фестивалска дешавања могу се пратити на страници ФЕСТИВАЛ ФЕСТИВАЛА 2021 на порталу Радио Требиња, као и у програму Радио Требиња, у емисији „Фестивалска хроника“, свакодневно, од 17 часова.