Требињска полиција је у протекла три дана евидентирала једно кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и два прекршаја из области злоупотребе опојних средстава, а одузете су мање количине опојних дрога хероин, спид и марихуана.

policija.jpg (119 KB)

Полицијски службеници су 11. јула у Старом граду, приликом претреса лица иницијала С.А. нашли 5,1 грама прашкасте материје која има морфолошке карактеристике опојне дроге хероин. Окружно јавно тужилаштво у Требињу догађај је квалификовало као кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних средстава“.

Истог дана, око 1 час, претресом  лица иницијала Н.Ђ. у улици Кнез Михајлова, нађен је најлонски замотуљак са садржајем који својим морфолошким карактеристикама подсјећа на опојну дрогу спид, укупне тежине 2,7 грама и најлонски замотуљак у коме се налазила зељаста биљна материја која својим морфолошким карактеристикама подјсећа на опојну дрогу марихуану, укупне тежине 0,7 грама. Против лица иницијала Н.Ђ. ће бити достављен Захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја по Закону о производњи и промету опојних дрога.

Још један прекршај по Закону о производњи и промету опојних дрога је евидентиран у петак, 10. јула када су полицијски службеници у насељу Крш код једног малољетног лица нашли и одузели два најлонска замотуљка у којима се налазила зељаста биљна материја која својим морфолошким карактеристикама подсјећа на опојну дрогу марихуану, укупне тежине 2 грама. Против овога лица ће ће бити достављен Захтјев за покретање прекршајног поступка.

Полицијска управа Требиње је за шест мјесеци ове године евидентирала 48 случајева злоупотребе опојних дрога: седам кривичних дјела и 41 прекршај. Укупно је одузето: 72,5 грама кокаина, 118,2 грама марихуане, 7 грама амфетамина и 8 комада таблета екстазија.